Experience new fine dining experience at The Prime Steakhouse, JW Marriott

best-steak-in-medan

Hola, guys! I just got back from a fine-dining experience last week and I’m gonna share it with you all.

Price is indeed not very affordable, but you’ll get what you paid for, the food and the atmosphere was excellent. Ohkay, let’s start the story~

prime-marriott-medan

Prime SteakHouse

cafe-romantis-di-medan

To whoever who are captured in this photo, wish you guys a lasting happy life together! I apologize if I’m wrong :))

Tepat pada tanggal 25 November 2016 lalu, Prime Steakhouse melakukan pembaharuan menu Ala Carte dimana Chef Amin Gihon mengepak pengetahuan, pengalaman dan ide-ide terbaik nya dalam satu paket fine-dining yang menarik.

Chef Amin Gihon sendiri sudah memiliki pengalaman lebih dari 1 dekade, beliau telah melalang buana dari satu hotel ternama ke hotel ternama lainnya.

chef-amin-jw-marriott

Chef Amin Gihon

As a person who lives, works and dreams in the kitchen, THIS IS THE REAL THING. You guys should consider to take a time-off and let yourself being spoiled by those ‘glamorous food’ prepared by him. And hey, have I mentioned about Dubai and Maldives? Yeapp! Chef Amin has traveled far and wide before deciding to come back hometown and serve Medan. We are lucky, guys!

jw-marriott-prime-media-gathering

Us, seated at a long table.

So, let’s start digging in further!

menu-pembuka-prime

Sebagai penganan kecil untuk menunggu first dish, roti-roti dan crackers disajikan ke meja kami.

prime-invitation

Dipping atau spread jam diganti secara berkala untuk menciptakan variasi. During our visit that day, raisin butter was taking its role.

crab-and-cheese-ball

Deep Fried Crab Cake

  • The pre-appetizer — Amuse Bouche (Deep Fried Crab Cake)
    This petite bite sized crab ball came to stimulate our appetite. This is so good! Well, first dish and it has already impressed us.
scallop-appetizer

Caesar Salad and Grilled Scallops

  • Here comes the appetizer — Caesar Salad and Grilled Scallops.
    Oh my! This is so fresh!
    Selada, cherry tomatoes, crouton dan serpihan streaky bacon dicampur dengan saus mayo, mustard dressing dan parmesan cheese. Saya suka banget dengan “gado-gado” ini! LOL.
    Dan bagaimanakah dengan grilled scallops yang imut itu? Perfecto!
prime-soup

Pumpkin Soup

  • Soup — Pumpkin Soup.
    Labu adalah bahan dasar untuk sup ini. Pumpkin Soup terkenal banget di negara Paman Sam sebagai makanan Thanksgiving. And yeah, we are again impressed with its creaminess and richness.
prime-wagyu-tbone-steak

Australian Wagyu T-Bone Steak.

  • Main course – Australian Wagyu T-Bone Steak.
    Inilah menu andalan di Prime Steak House. Australian Beef yang dimaksud adalah hasil kisah asmara antara Sapi Kobe Jepang dengan Sapi Lokal Australia. Ngomong-ngomong, mereka first date nya dimana ya? Hmm…
prime-steak-marriott

Pouring the mushroom sauce. (Try to watch this for 10 seconds and I bet you’ll go dizzy until you fall @_@)

best-steak-in-medan

T-bone steak

prime-steak-dining-medan

T-bone Steak

jw-prime-steakhouse-medan

steak-medan

Nah, disini Chef Amin memilih cara pan-frying, agar bumbu marinasi dan juiciness tetap terjaga dengan utuh. Sedangkan metode grill menurut Chef tidak terlalu sempurna untuk menjaga succulent level daripada daging tersebut. As the result, the meat came out succulent and flavored. Although there’re some chewy parts along the way.

lava-cake-prime

  • Finally, the dessert! Molten Lava Cake, my favorite!
    Pencuci mulut yang lezat ini dibuat oleh Pastry Chef Irawati Yuliana.
    Enak, enak dan enak! Dessert ini sudah pasti familiar dong yah? Ohkay, save my brain juice, hahahha!
prime-live-band

Live band with soothing music and beautiful vocals.

Well, kami sudah tiba di penghujung artikel dan ini pesan-pesan terakhir dari saya : “No doubt, Prime SteakHouse is one of the few posh places in town to celebrate romantic birthdays or anniversaries.”

blogger-medan-media-jw-marriott-the-prime

But eiits, jangan lupa dibaca juga pesan-pesan sponsor dibawah ini, guys!
Agar menjangkau lebih banyak kalangan untuk dapat mencoba mencicipi menu – menu terbaik di Prime Steakhouse, ‘Dish of the Day’ kini ditawarkan di Prime Steakhouse, dimana satu menu spesial disajikan berbeda setiap hari dengan porsi yang lebih kecil dan harga yang lebih terjangkau, hanya Rp. 300,000 ++. Terlebih, khusus untuk hari Rabu ada free local draught beer untuk menemani steak anda.”

Prime SteakHouse & Bar.
JW Marriott Hotel Medan, Jln. Putri Hijau No. 10
Ph : 061-41006600
Operational hours : Daily, 6.30-10PM.

  1. Ada frans margo di sana…

    Reply

    1. Iya, kenal juga yah?

      Reply

      1. Eh yang reply nama akhirnya. Hehe. Kenal gitu aja sih.

Berikan komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s